Få tilsendt farve- og træprøver helt gratis!

Træ er et levende materiale, der kræver den rigtige pleje og vedligeholdelse, for at holde sig flot i mange år fremover.

Massivt træ påvirkes af dagslys og luftfugtighed. Et massivt træmøbel bør derfor ikke placeres for tæt på varmekilder som brændeovne eller radiatorer.
Massive bordplader påvirkes og udtørres desuden af direkte sollys. Alle faktorer medvirker til en meget lav fugtighed, som kan medføre revner i bordpladen, og bør derfor undgås.

Da dagslys er med til at modne træet er det desuden vigtigt at være forsigtig med placeringer af diverse genstande på et nyt massivt bord, f.eks. vaser og lysestager, da de kan medføre uønskede farveforskelle under modningen af træet og som efterfølgende vil være vanskelige at fjerne.

Daglig pleje: Aftørring med tør klud eller klud opvreden i sæbeopløsning. (hvide sæbespåner)
Vedligehold: Behandles efter behov med hvide sæbespåner (eller Guardian træsæbe)
Sæbespåner: Opløsning 2 spsk. Hvide sæbespåner til 1 liter kogt vand. Sæben opløses og blandingen afkøles – max temperatur 20 grader. Rør blandingen godt sammen og påfør sæbefedtet med den bløde side af en grydesvamp (mindst mulig vand, da for meget vand kan fremkalde revner, ved efterfølgende tørring). Lad det trække 3-5 minutter og tør overskydende sæbe af med en tør klud.
Er dit møbel blevet ridset, puds da først med sandpapir korn 150 på langs med årene i træet. Afslut med at pudse med pudsesvamp korn 220 og giv efterfølgende bordet en sæbebehandling. På bordplader skal bagsiden ligeledes behandles for at udligne de spændinger, som kan opstå i træet.
De første gange dit møbel behandles kan du opleve at træfibrene rejser sig og derved føles træet ru. Det kan afhjælpes med let pudsning med pudsesvamp korn 220.

Gode råd til hvordan du holder dit møbel flot i mange år fremover:
– Vedligehold jævnligt og efter ovenstående forskrifter.
– Tør op hurtigst mulig, hvis der spildes væsker.
– Brug altid skåner under fugtige eller varme genstande.
– For at bevare træets farve, bør direkte sollys, så vidt muligt undgås.
– Anbring aldrig dit møbel op af brændeovn, radiator eller lignende.
– Aftør altid med en tør klud, når der er blevet aftørret med en fugtig klud.

Kategorier: Blog

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.