Få tilsendt farve- og træprøver helt gratis!

Et hjemmekontor findes næsten i de fleste hjem i dag. Nogle er så heldige at de kan afsætte et helt rum i huset til hjemmekontoret, andre må finde plads i stuen, gangen eller måske soveværelset. Uanset hvor i hjemmet du skal sidde med dit arbejde er mulighederne mange når det gælder indretningen af dit hjemmekontor. Den Skandinaviske stil handler om at holde rummene lette og lyse, hvilket giver den nødvendige ro til at slappe af og samle dine tanker.
Vi har samlet 5 must haves til indretningen af et flot, praktisk og dejligt hjemmekontor, så arbejdet næsten bliver en leg.

1. Skrivebordet

Skrivebordet skal gerne være både pæn og praktisk. Det skal have en vis funktionalitet i forhold til dit arbejde. Små skriveborde er gode til let kontorarbejde, mens kontoret der fungerer som hjemmearbejdsplads ofte kræver et større skrivebord. Samtidig må det også gerne tage sig godt ud. For et skrivebord er ikke længere forvist til hjemmets mest kedelige rum, men i stedet må det gerne stå i stuen, gangen eller måske i dit køkkenen.

Et skrivebord med indbyggede skuffer er praktisk, og det gør det let at opbevare kontorartiklerne og gemme rod af vejen. Et minimalistisk skrivebord uden skuffer giver lethed i indretningen og god benplads. Skriveborde i træ giver hygge til hjemmekontoret, mens linoleum giver et eksklusivt udtryk.

2. Opbevaring af kontorartikler

Et opbevaringsmøbel til mapper, bøger m.m. er ikke til at undvære på hjemmekontoret. Du kan vælge et åbent reolsystem som også giver plads til udstilling af pynteting og som er med til at sætte et personligt og hyggeligt præg på dit hjemmekontor.
Kontorartikler er uundværlige, men de kan også skabe rod i indretningen. Små ting på skrivebordet kommer hurtigt til at fylde meget, hvis de ikke er organiseret og har en plads. Brug smarte kurve og æsker til at gemme klipse, kuglepenne, hulmaskine og andre småting væk i.

En lækker opslagstavle er også en dejlig ting på kontoret. Her kan du lige hænge små posters med de vigtige ting som ikke må glemmes. Eller brug den til smukke ting som gør dig glad og i god stemning.
En flot brevbakke er perfekt til de papirer, der er vigtige at have lige ved hånden, og papirer som du venter med at lægge på plads, fordi du ikke vil glemme dem.

3. En god kontorstol

Når du skal vælge kontorstol til hjemmekontoret, bør du nøje overveje hvor lang tid ad gangen du skal sidde i stolen. Hvis det er flere timer, bør du overveje en god kontorstol med ergonomisk støtte til din ryg. En som kan tilpasses i højde, ryg og sæde, så den passer optimalt til dig.

Bruger du mest hjemmekontoret til lettere kontoropgaver, vil du sikkert foretrække en mere dekorativ stol som falder naturligt ind i den øvrige stil i rummet. Der findes mange flotte og behagelige stole på markedet, så det gælder bare om at finde en du sidder godt i og som passer ind i den øvrige indretningsstil. Mange smider også lige et lækkert naturskind i stolen for at få det rette look.

4. God belysning

Uanset om dit hjemmekontor er stort eller lille, skal belysningen være i orden. Belysningen skal være god, så du kan koncentrere dig om arbejdet. Du kan f.eks. vælge en bordlampe direkte på skrivebordet som suplement til et godt loftslys, da dette som regel ikke er nok.
Hjemmekontorets funktionalitet er meget afhængig af belysningen. Der findes ikke noget værre end at sidde med papirer hvor man knap kan læse tallene eller bogstaverne, fordi belysningen er dårlig.

5. Papirkurven er et must have

Et kontor uden en papirkurv duer bare ikke.

Noget af det vigtigste ved et kontor er muligheden for at holde orden og her er papirkurven uundværlig til papir-affald. Bruger du udelukkende kurven til papir bliver det også nemmere for dig at genbruge papiret og dermed passe bedre på miljøet.
Kunsten er at begrænse sit rod, således at arbejdspladsen ikke bliver en stressfaktor i sig selv.

Kategorier: Blog

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.